Sınav Kuralları

Yazar: Sosyoloji Bölümü | Tarih: 27 Kasım 2022

Sevgili öğrenciler,

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı'nın önümüzdeki sınavlar için belirlediği kurallar aşağıdaki gibidir:

  1. Sınavların güvenli bir şekilde yapılması oldukça önemli olup, sınav güvenliği öncelikle ilgili Öğretim üyesinin sorumluluğundadır. Bu nedenle, dersin öğretim üyesi sınav esnasında görevinin başında olmalıdır. Zorunlu hallerde öğretim üyesi bu görevini bölüm başkanlığının bilgisi dâhilinde bir başka öğretim üyesi yardımıyla yürütebilir.
  2. Görevli öğretim üyeleri ve gözetmenler sınav esnasında sınav kâğıdı veya herhangi bir kitap, makale ve benzeri şeyleri okuyamaz ve sınav salonlarında cep telefonu kullanamaz.
  3. Sınav Salon’larında görev yapan gözetmen, sınavın sorunsuz bir şekilde yürütülmesinden dersin öğretim üyesi ile birlikte sorumludur ve bu konuda tam yetkilidir. Öğrenciler gözetmenlerin her türlü uyarısına uymak zorundadır.
  4. Sınava girerken bütün öğrenciler cep telefonlarını kapatarak gözetmenin uygun göreceği bir yere bırakacaklardır.
  5. Öğrenciler sınav esnasında öğrenci kimliklerini sıraların üzerinde bulundurmak ve sınav kâğıdı teslim edilirken öğrenci kimliğini göstermek zorundadır.
  6. Sınav esnasında, öğrencilerin birbirinden kalem, silgi, hesap makinesi vb. şeyleri istemeleri kesinlikle yasaktır.
  7. Sınav esnasında öğrenciye verilen ek cevap kâğıtlarını öğrencinin numarası gözetmen tarafından tükenmez kalemle yazılacaktır.
  8. Sınavlarda kopya çeken, kopya çekilmesine yardım eden veya sınav düzenini bozan öğrenciler hakkında dersin öğretim üyesi ve gözetmence tutanak tutulacaktır. Bu tutanak kanıtlarla birlikte Dekanlığa iletilmek üzere ilgili bölüm başkanlığına mutlaka teslim edilecektir.
  9. Sınavların başlama ve bitiş saatlerine mutlaka uyulmalıdır. Sınavın ilk 30 dakikasında öğrenciler salonu terk edemezler.

DEKANLIK