Etkinlikler

Sosyoloji Bölümü Lisansüstü öğrencilerinin çalıştığı konularla ilgili sunum yapacağı online seminere katılmak isteyen herkes davetlidir. Seminer Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Programa ve zoom linkine aşağıdan erişebilirsiniz:

Konuşmacı Başlık Detaylar
Enes Demirel Sosyolojik bir Araştırma Nesnesi olarak Dijital Oyunlar Saat 13.00: Zoom Bağlantısı Passcode: 7prXB1
Berşan Uzun Çifte Mağduriyetin Öznesi olarak Suriyeli Göçmen Kadın Saat 14.00: Zoom Bağlantısı Passcode: 7prXB1
Fatma Mısır Sınırda Gündelik Hayat Pratikleri: Yasallık-Yasa Dışılık Geçirgenliği Saat 15.00: Zoom Bağlantısı Passcode: 7prXB1

Sevgili öğrencilerimiz,

2021-2022 Güz dönemi ile birlikte bölümümüze katılan öğrencilerimizle bir tanışma toplantısı düzenliyoruz. 14 Ekim 2021 Perşembe günü saat 13.00'te (Akademik Yazım I Dersi saatleri içinde) birinci sınıf öğrencilerimizi, öğretim elemanlarımızı ve katılmak isteyen diğer öğrencilerimizi Sosyoloji Bölümü katındaki Lacivert Salona bekliyoruz.

Değerli öğrencilerimiz,

Yarın (22 Mart 2022) saat 12.30'da bölümden araştırma görevlileri ve doktora adaylarımız lisansüstü eğitimle ilgili kendi deneyimlerini paylaşacakları bir etkinlik düzenleyeceğiz. Yüksek lisans ve doktora yapmak için gerekli yeterlikler, sınavlar, başvuru ve kabul süreçleri ile ilgili bütün öğrencilerimizi için verimli bir toplantı olacağını düşünüyoruz. Sosyoloji Topluluğu'nun organize ettiği bu etkinliğe hepinizi bekliyoruz. Detaylara afişten ulaşabilirsiniz.

Bölümümüzde her sene düzenlediğimiz lisansüstü seminerlerine bu yıl 5 Mart 2020, Perşembe günü başlıyoruz. İlk etkinliğimizle ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz. Dönem içinde yapacağımız diğer etkinliklerle ilgili detayları web sitemizden takip edebilirsiniz. Katılmak isteyen tüm misafirlerimizi bekliyoruz.

Tarih Yer/Saat Detaylar
5 Mart 2020, Perşembe Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Seminer Odası - 14:00-15:30 Konuşmacı: Hacer Usta (OMÜ Sosyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans mezunu ve OMÜ Kamu Yönetimi doktora öğrencisi) - Özelleştirmenin İşçilik Deneyimi Üzerine Etkileri: Rize İli TEDAŞ Örneği

Sosyoloji Topluluğunun organize ettiği "Açık Ders: Türkiye Ekonomisinin Güncel Sorunları" başlıklı etkinlikte İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden Doç. Dr. Recep Koray Yılmaz'ın konuşmasını dinleyeceğiz. Etkinlikle ilgili detayları aşağıdaki afişte bulabilirsiniz:

26 Ocak Perşembe günü saat 10.30'da Sosyoloji Bölümü Seminer Odası'nda lisansüstü öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilecek olan seminer sunumlarına katılımını bekliyoruz.

SUNUMLAR:

10.30 - Sabire AKSU (Yüksek Lisans): "Ankara Büyükşehir Belediyesi El Becerisi ve Meslek Edindirme Kurslarının (BELMEK) Kadınların Güçlenmesindeki Rolünün Kadınların Deneyimleri Üzerinden İncelenmesi"

11.00 - Eda KAPLAN (Doktora): Geleneksel Toplumdan Dijital Topluma Bir Mekân Olarak Ev ve Değişen Anlamı Üzerine"

Değerli öğrencilerimiz,

11 Ocak Salı, Saat 09.15'te Araştırma Yöntem ve Teknikleri I ve diğer lisans öğrencilerimize yönelik olarak Doç. Dr. Miki Suzuki Him "Bilimsel Araştırmada Etik" başlıklı bir seminer verecektir. Seminer Araştırma Yöntem ve Teknikleri I dersi saatinde online olarak gerçekleştirilecektir. Afişi inceleyebilirsiniz.